Hafslund Netts nettbibliotek

Kraftlinjer

Hafslund Netts nettbibliotek er et bibliotek med informasjon og dokumenter relatert til selskapets nettområde. Informasjonen omfatter relevant dokumentasjon for installatører, entreprenører og andre underleverandører inkludert driftsleders instruks. Dokumentstrukturen var basert på mapper og lite egnet for søk. Dette gjorde at brukeren ikke fant frem til rett informasjon. Sammen med Docstream innførte Hafslund Nett en strukturert skrive- og publiseringsløsning for hele nettbiblioteket med dokumenter tilgjengelig for personer utenfor Hafslund Nett.

Utfordringer med Hafslund Netts nettbibliotek

Hafslund Netts nettbibliotek samler informasjon og dokumenter til de som jobber i selskapets nettområde. Både interne og eksterne installatører og entreprenører utfører installasjon, vedlikehold og oppgraderinger i strømnettet som er underlagt en rekke krav til sikkerhet.

Med årene hadde nettbiblioteket fått mye informasjon og dokumenter som var vanskelig å finne fram i. Innholdet bestod av flere formater som Microsoft Word, PDF og bildeformater.

Nettbiblioteket var lite søkbart og fungerte i liten grad på mobile enheter. Hafslund Nett ønsket en kvalitetsløsning som gjør det enkelt og raskt å finne frem til riktig informasjon uansett om man sitter på kontoret eller er ute i felt. Derfor er løsningen tilpasset alle medier som mobiltelefon, pc og nettbrett.

Løsning

Hafslund Nett innså at de hadde behov for å tilby sine lesere en digital løsning som faktisk fungerer. Sammen med Docstream ble det jobbet frem en kravspesifikasjon for nettbibliotekets nye digitale løsning. Docstreams publiseringsløsning for teknisk dokumentasjon og oppslagsverk, Readin, ble valgt for å skrive, administrere og publisere informasjon og dokumenter.

Informasjon og dokumenter ble konvertert fra Microsoft Word til en dokumentstruktur som passet Hafslund Netts dokumenter. Nå kan forfatterne skrive rett i nettleseren med versjonskontroll og umiddelbar publisering til web.

Leserne kan finne dokumenter og informasjon gjennom intuitive og nøyaktige søk hvor utstrakt bruk av metadata gjør filtreringen effektiv. Leserne kan velge å registrere seg slik at en rekke brukerfunksjoner blir tilgjengelig som bl.a. varsling ved oppdateringer, merknader, bokmerker, dialog med forfatter m.m. Leserne kan bruke Hafslund netts nettbibliotek med alle funksjoner enten det er på pc, nettbrett eller mobil.

Hafslund Netts nettbibliotek
Slik presenteres innholdet på Hafslund Netts nettbibliotek

Resultat

Resultatet av prosjektet var et effektivt oppslagsverk for teknisk dokumentasjon hvor leserne er satt i fokus. Løsningen gjør at administrasjon og oppdatering av innholdet blir standardisert og sikkert.

  • Forfatterne kan fokusere på innholdet.
  • Revisjonsprosessen av dokumenter sikres.
  • Leserne blir varslet når dokumenter de abonnerer på oppdateres.
  • På starten av hvert dokument finner man også en detaljert oversikt over hva som er nytt i denne revisjonen.
  • Feil og forbedringer kan rapporteres fra leserne.

På nettedet til Hafslund Nett finner du Hafslund Netts nettbibliotek.

Om Readin

Readin er et komplett verktøy for editering, lagring og publisering av store dokumenter og bøker som oppslagsverk, teknisk dokumentasjon, rapporter og tidsskrifter. Readin skiller seg fra tradisjonelle CMSer ved at alt foregår i nettleser uten bruk av noe tilleggsprogramvare. Readin støtter de mest brukte web formatene for dokumentasjon (XHTML, HTML, XML og ePUB).

Om Docstream

Docstream er et teknologiselskap som leverer tjenester og løsninger slik at våre kunder effektivt kan publisere teknisk dokumentasjon, produktinformasjon, rapporter, oppslagsverk og andre dokumenter på web.

Vi har lang erfaring med løsninger for teknisk dokumentasjon, produktinformasjon, oppslagsverk, rapporter og tidsskrifter. Våre konsulenter er eksperter i praktisk bruk av XML, XSLT og DITA. Våre utviklere har lang erfaring med programmering og drift av systemer.

Om Hafslund Nett

Hafslund Nett AS er landets største nettselskap og det fjerde største nettselskapet i Norden. Selskapet eier og har ansvar for drift, vedlikehold og investeringer i regionalnettet og størstedelen av distribusjonsnettet i Oslo, Akershus og Østfold.

Hafslund Nett sin driftsentral styrer, overvåker og optimaliserer strømnettet til 1,5 millioner mennesker. Nettet oppgraderes løpende basert på moderne teknologi for å opprettholde en driftssikkerhet som er blant de beste i Norge.

Les mer om Hafslund Nett på selskapets nettsted.