Skriveverktøy

Denne kompetansen dekker flere viktige områder innen dokumentproduksjon og formatering, spesielt ved bruk av verktøy som Microsoft Word, Oxygen XML Editor og mer avanserte Adobe FrameMaker. Her er en nærmere utdyping av noen av kompetanseområdene:

Maler og stiler

  • Microsoft Word: Ekspertise i å opprette og tilpasse maler som kan brukes til standardisering av dokumenter. Dette innebærer definisjon av stilsett som sikrer konsistent bruk av fonter, farger, avsnittsformatering, nummerering, overskrifter og andre layout-elementer. Dette effektiviserer dokumentproduksjon.
  • Oxygen XML Editor: Mulighet til å bygge tilpassede maler for XML-dokumenter som opprettholder spesifikke strukturelle krav, som DITA (Darwin Information Typing Architecture). Dette sikrer korrekt merking og format for tekniske og strukturerte dokumenter.
  • Adobe FrameMaker: Lang erfaring med å utvikle både ustrukturerte -og strukturerte maler for teknisk dokumentasjon, inkludert komplekse dokumenter som håndbøker, instruksjonsveiledninger og rapporter. FrameMaker kan håndtere store dokumentstrukturer med flere nivåer av inndeling, ved bruk av kapitler, seksjoner, indekser og kryssreferanser.

Utvikling av makroer og spesialfunksjoner for forenkling av oppgaver

  • Microsoft Word: Utvikling av makroer i VBA (Visual Basic for Applications) for automatisering av repetitive oppgaver, som formatering, dataimport/eksport, dokumentkonvertering, og redigering. Dette sparer tid og minimerer menneskelige feil. Spesialfunksjoner kan omfatte alt fra tilpasset stavekontroll til automatiserte malfunksjoner.
  • Oxygen XML Editor: Konfigurering av automatiserte arbeidsflyter, som kan omfatte XML-transformasjoner (XSLT), validering av dokumentstrukturer, og tilpassing av redigeringsmiljøer for spesifikke krav. Dette kan forenkle komplekse oppgaver innen XML-basert publisering.
  • Adobe FrameMaker: Tilpasning av skript og makroer i Adobe ExtendScript for å automatisere funksjoner som import/eksport av data, batchprosessering av dokumenter, og automatisk generering av tabeller og diagrammer.

Konvertering til og fra Word, XML og andre formater

  • Microsoft Word: Ekspertise i å konvertere dokumenter til og fra Word-format til formater som PDF, HTML, RTF, og mer komplekse formater som XML. Dette inkluderer å sikre at stiler, formatering, og strukturelle elementer bevares gjennom konverteringsprosessen.
  • Oxygen XML Editor: Erfaring med konvertering av Word-dokumenter til strukturerte XML-formater som DITA eller DocBook, samt eksport av XML tilbake til Word eller PDF med fomatteringsspråket XSL-FO. Dette krever forståelse av både strukturell markup og dokumentformatering.
  • Adobe FrameMaker: Lang erfaring med å konvertere mellom forskjellige formater, inkludert XML, DITA, og FrameMaker-proprietære formater. Dette innebærer også å håndtere komplekse dokumenter med avanserte layouter, tabeller og grafikk, og sørge for at disse blir korrekt gjengitt i det ønskede formatet.

Med denne kompetansen kan vi hjelpe din organisasjon med å forbedre dokumentasjonsprosesser, sikre konsistens og kvalitet, samt øke effektiviteten i hvordan dokumenter blir produsert, vedlikeholdt og publisert.